Alfa Romeo Tonale

Gamma

Overzicht

Alfa Romeo Tonale

Diesel - Benzine
Diesel: 130 pk / 95 kW, Benzine: 130 - 160 pk / 95 - 117 kW
Diesel: 5,7 - 5,9 l/100km, Benzine: 5,7 - 6,2 l/100km
5
Euro6d-TEMP
Automaat

Details

Exterieur

DYNAMISCH VANUIT ELK OOGPUNT

Lijnen, vormen, vlakken en volumes vormen een gedurfd, maar evenwichtig geheel dat een basis uit het verleden combineert met een focus op de toekomst.

20” “Teledial” lichtmetalen velgen in de stijl van toen, vertaald naar nu.

 

De achteruit en de vloeiende volumes getuigen van de designmagie die eigen is aan de Alfa Romeo.

Een opvallende, zwevende “scudetto” in het midden van een unieke 3+3 koplamp die hulde brengt aan vroegere ontwerpen.

Full LED-achterlichten voor een herkenbare look.

Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Interieur

U STAAT CENTRAAL

Hij is ontworpen en gebouwd om u altijd in het middelpunt van de belangstelling te plaatsen. De Tonale combineert impactvolle materialen en driedimensionele afwerkingen, zoals de middenconsole en luchtroosters met diamantstructuur of de gradaties van rood op de Alcantara, neopreen en vegan-lederen zetels. En dan is er nog de verrassende achtergrondverlichting van het dashboard die u meteen in de Alfa Romeo-stemming brengt.

Het instrumentenpaneel van de nieuwe Tonale is volledig digitaal. Maar de graphics zijn gebaseerd op Alfa Romeo's klassieke ‘cannochiale’ design met twee optisch diepgelegen ronde klokken als centrale blikvangers op het 12,3” scherm. U kan ook kiezen voor andere weergaveopties, waarbij bijvoorbeeld de navigatie-info prominent in het midden of in kleiner formaat aan de zijkant wordt weergegeven.

10,25” INFOTAINMENTSCHERM

Centraal in het dashboard zit een 10,25” display dat via Apple CarPlay en Android Auto™ ook toegang biedt tot uw smartphone. Dankzij de integratie van de online diensten van Alfa Connect en de Alexa-spraakassistent hebt u zo een allround infotainment-oplossing die net zo vertrouwd aanvoelt als uw smartphone.

 

De interface van het infotainmentsysteem blinkt uit in bedieningsgemak. Met de interactieve schuifbalk kan u snel naar de pagina’s voor bijvoorbeeld het audiosysteem, de ADAS-instellingen of navigatie scrollen. En met 'drag-and-drop’ kan u uw favoriete apps makkelijk in widgets rangschikken, net als op de nieuwste generatie smartphones.

HET GELUID VAN EEN NIEUW TIJDPERK

Het Harman Kardon-audiosysteem met 14 luidsprekers dompelt u onder in de rijke en meeslepende sound van een van de meest gerenommeerde luidsprekerfabrikanten ter wereld.

De perfect geplaatste ledverlichting schept een sfeer die van elke rit een waar genoegen maakt.

 

U kan twee verschillende temperatuurstanden instellen en aanhouden. Ook als de omstandigheden buiten veranderen, regelt het systeem de binnentemperatuur automatisch. Zo krijgt uw eigen comfort altijd voorrang.

Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Technologie

BAANBREKENDE TECHNOLOGIE

Dankzij de next-gen software-architectuur biedt de Tonale een volledige reeks technologische innovaties. Het is de eerste auto ooit die een NFT-blockchain-certificatie krijgt, die beschikt over de Amazon Alexa-stemassistent, die u laat genieten van exclusieve Amazon-services en nog veel meer. Kortom, een totaal ecosysteem van geïntegreerde digitale diensten om u de beste ervaring aan boord te garanderen.

ENKEL BIJ ALFA ROMEO: DIGITAAL NFT-CERTIFICAAT

De Tonale is de eerste wagen op de markt met een Non-Fungible Token digitaal certificaat. Op basis van een Blockchain-technologie kan de NFT unieke en onvervalsbare gegevens omtrent de levensduur van het voertuig bekomen. Deze registratie garandeert dat de auto goed is onderhouden en kan zo een positieve invloed hebben op de restwaarde van uw Tonale. Op de markt voor tweedehandswagens vormt de NFT-certificering zelfs een extra bron van geloofwaardigheid waar eigenaars of verdelers op rekenen.

VOEL U THUIS MET AMAZON ALEXA

De nieuwe Alfa Romeo Tonale is uitgerust met ingebouwde Amazon Alexa-spraakassistentfuncties, zodat het lijkt alsof u nooit uw huis hebt verlaten.

U kunt hem direct vanuit de cockpit gebruiken, zonder de focus op de weg te verliezen, om bijvoorbeeld artikelen aan uw boodschappenlijstje toe te voegen, om suggesties te vragen over bezienswaardigheden in de buurt, of om uw domoticasystemen, verlichting verwarming en alle andere aangesloten huishoudelijke apparaten te bedienen.
Maar u kunt uw voertuig ook beheren en bewaken vanuit uw Amazon Alexa-spraakassistent thuis. Vraag gewoon om realtime updates over de status van uw voertuig, het laad- en brandstofniveau, de laatste locatie. U kunt tevens de Tonale kiezen als veilige afleverlocatie voor uw aankopen en nog veel meer.


*Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of haar dochterondernemingen.

ALTIJD IN CONTACT MET UW WAGEN MET AMAZON ALEXA

U kunt uw wagen beheren en controleren vanuit uw Amazon Alexa spraakdienst. Vraag het systeem gewoon om realtime updates te ontvangen over de status van uw wagen, het laad- en brandstofniveau, de laatste locatie van uw auto en nog veel meer.


*Amazon, Alexa en alle bijhorende logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of zijn dochterondernemingen. Alexa Voice Service is alleen beschikbaar op Radio met Nav. systeem.

Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Alfa Connect Services

ALTIJD VERBONDEN

De nieuwe Alfa Connect Services beschikken over tal van functies om u de veiligste en meest verbonden ervaring te bieden. De My Alfa Connect app brengt uw nieuwe Tonale letterlijk binnen handbereik. Nieuwe services zorgen ervoor dat u uw nieuwe Tonale gemakkelijk kunt beheren, waar u ook bent.

MY ASSISTANT

My Assistant garandeert u snelle hulp bij noodgevallen of pech. SOS Call biedt u de mogelijkheid om in noodgevallen met een speciale SOS-knop bij de plafondverlichting of via de My Alfa Connect-app rechtstreeks contact op te nemen met onze alarmcentrale of de hulpdiensten. Via Roadside Assistance kan u contact opnemen met de alarmcentrale als u een technisch probleem hebt met uw wagen.

 

MY REMOTE

My Remote biedt u controle over de Alfa Romeo Tonale van op afstand. Met de functie Remote Operations kan u via uw telefoon, smartwatch of de My Alfa Connect-portal onder andere de deuren vergrendelen en ontgrendelen en de verlichting in- of uitschakelen.

 

MY CAR

My Car geeft u inzicht in de technische conditie van uw Tonale waar en wanneer u dat wilt. Vehicle Info biedt u een snelle check van de status van uw wagen om technische problemen onderweg te voorkomen: via de My Alfa Connect-app of -portal kan u voor vertrek bijvoorbeeld de brandstofvoorraad in de tank en de kilometerstand controleren. Wanneer het tijd is voor de volgende onderhoudsbeurt, ontvangt u automatisch een melding.

 

MY NAVIGATION

My Navigation biedt u de mogelijkheid actuele verkeersinformatie, weerberichten en flitsermeldingen op de kaart te laten weergeven. Ook kan u via deze dienst een parkeergarage of tankstation in de buurt zoeken en u erheen laten leiden. Bijzonder handig is de functie Dynamic Range Mapping, die u het rijbereik met de huidige brandstofvoorraad op de kaart toont. Over kaart-updates hoeft u zich geen zorgen meer te maken: die gebeuren automatisch.

 

MY ALERT

De My Alert-functie Theft Alarm Notification stuurt u automatisch een alarmmelding wanneer het systeem een poging tot diefstal van uw auto vermoedt, bijvoorbeeld bij het afgaan van een eventueel geïnstalleerde alarminstallatie of wanneer de wagen lijkt te worden weggesleept. Wanneer de wagen inderdaad blijkt gestolen te zijn, kan u rechtstreeks de hulp van de alarmcentrale inroepen. Dankzij de tracker in de auto kan die indien nodig de GPS-coördinaten naar de politie sturen om opsporing te vergemakkelijken.

 

MY WI-FI

My Wi-Fi biedt u een 4G LTE mobiele hotspot van Ubigi waaraan u tot acht verschillende apparaten kan koppelen. Hiermee genieten alle inzittenden een snelle en stabiele internetverbinding onderweg. Na activering van deze hotspot kan u ook gebruik maken van de Amazon Alexa-spraakassistent* voor bijvoorbeeld het afspelen van muziek, beluisteren van nieuws- en weerberichten, zoeken van locaties, opvragen van routeaanwijzingen of het bedienen van smarthome-systemen thuis.

Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Motorisaties

TONALE HYBRID

SPORTIEF RIJDEN HERUITGEVONDEN VOOR DE TOEKOMST

De Nieuwe Tonale is de eerste Alfa Romeo die zijn intrede doet in elektrische wereld, met het oog op een duurzamere mobiliteit, zonder een greintje in te boeten op de sportieve rijervaring die u alleen met een Alfa Romeo kan beleven.

HYBRID 130

De aandrijflijn van de Alfa Romeo Tonale Hybrid 130 is gebaseerd op een 1.5-benzinemotor die een vermogen van 130 pk/97 kW en een maximumkoppel van 240 Nm levert. Die wordt gecombineerd met een gloednieuwe 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling en een P2-gemonteerde 48V-elektromotor van 20 pk/15 kW en 55 Nm.

De benzinemotor is een turbo-viercilinder met een nieuw ontwikkelde cilinderkop met een indrukwekkende compressieverhouding van 12,5:1 die werkt volgens het Miller-principe: dankzij toepassing van een faseversteller voor de inlaatnokkenas stroomt een deel van samengeperste lucht bij deellast terug naar het inlaatspruitstuk, dat speciaal op de hoge wervelingsintensiteit is aangepast. Bij lage toerentallen blijft zo ondanks de hoge compressie het verbruik binnen de perken, terwijl dankzij de ondersteuning van de elektromotor toch een royaal vermogen beschikbaar is.

HYBRIDE VGT 160

De 1.5-benzinemotor van de Tonale Hybrid is ook beschikbaar met een VGT (Variable-Geometry Turbo) van 160 pk/118 kW. Ook die is gekoppeld aan de gloednieuwe 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling en de P2-gemonteerde 48V-elektromotor van 20 pk/15 kW en 55 Nm. Alfa Romeo heeft voor deze technische oplossing gekozen om een authentieke elektrische ervaring te bieden. Het resultaat is een aandrijflijn die de kracht en het bereik van een verbrandingsmotor combineert met de souplesse en het direct beschikbare van een elektromotor.

PLUG-IN HYBRIDE 275

Met een vermogen van 275 pk/205 kW biedt de Tonale Plug-In Hybride Q4 sportieve topprestaties in de beste traditie van Alfa Romeo.

Afgezien van een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 6,2 seconde, onderscheidt hij zich dankzij zijn Q4-vierwielaandrijving door een fabuleuze wegligging die het mogelijk maakt zijn motorisch potentieel ook ten volle te benutten.
Daarnaast biedt hij een elektrisch bereik van ruim 60 kilometer, waarna het accupakket dankzij een laadvermogen van 7,4 kW in slechts 2,5 uur weer volledig kan worden opgeladen.

Binnenkort beschikbaar

Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Overzicht

Alfa Romeo Tonale

Configureren
Configureer uw nieuwe Alfa Romeo Tonale
Testen
Heeft u nog niet beslist? Test uw nieuwe auto voordat u hem koopt
Kopen
Heeft u uw auto gekozen? Laat hem niet door uw vingers glippen: koop hem nu of vraag een offerte aan.
Financiering
Kom meer te weten over de financieringsdiensten die FCA aanbiedt.

Versies